Het product

Pizza al taglio is een vorm van pizza uitgevonden in Rome en wordt veelvuldig als streetfood genuttigd in heel Italië, maar ook daarbuiten. Binnen Italië zijn er veel verschillend stijlen van pizza al taglio.  Taglio betekent letterlijk pizza per stuk of per slice, de pizza is  niet rond maar rechthoekig en wordt verkocht in stukken die vaak afgeknipt worden met een schaar en per kiloprijs verkocht.

Pizza taglio verschilt in zoverre van de gewone ronde pizza in zijn vorm en hoe het verkocht word maar ook in de manier waarop deze wordt bereid. Een pizza al taglio heeft een dikkere bodem, gemaakt van deeg met minder gist dat in een koeling minimaal 48 uur, of liever meer, heeft gerezen. Zo krijgt het deeg de kans een complexere smaak te ontwikkelen en dat proef je.

Pizza al taglio maken is een ambacht en vereist veel geduld en passie. Tondo’s heeft veel geëxperimenteerd met het product en zijn pizza is veelvuldig getest door een dankbaar testpanel.Tondo’s maakt zijn pizza al taglio volgens de in Italië vastgestelde regels ( ja, die bestaan! ) en gebruikt Italiaanse bloem uit Napels van het merk Caputo. Voor de saus gebruikt hij goede Italiaanse tomaten.