Pizza Al Taglio

Wat is Pizza Al Taglio?

Pizza Al Taglio is een vorm van pizza uitgevonden in Rome en wordt veelvuldig als streetfood genuttigd in heel Italië, maar ook daarbuiten. Binnen Italië zijn er veel verschillend stijlen van Pizza Al Taglio. Taglio betekent letterlijk pizza per stuk, de pizza rechthoekig en wordt verkocht in stukken die vaak afgeknipt worden met een schaar en per gewicht verkocht.

Pizza Al Taglio verschilt van de gewone ronde pizza in zijn vorm en hoe het verkocht wordt, maar ook in de manier waarop deze wordt bereid. Een Pizza Al Taglio heeft een dikkere bodem, gemaakt van deeg met minder gist dat in een koeling minimaal 48 uur, of liever nog meer, heeft gerezen. Zo krijgt het deeg de kans een complexere smaak te ontwikkelen en dat proef je.

Het kneden van het deeg doet Tondo’s met de hand. Het deeg bevat na de rijstijd veel lucht. Deze lucht is zichtbaar in de vorm van bellen en is belangrijk voor de latere structuur van de bodem. Hoe luchtiger, hoe lekkerder! Voor het vormen van het deeg wordt dus ook geen deegroller gebruikt, want dan ben je al deze lucht weer kwijt.

Pizza Al Taglio maken is dus een delicaat proces en vereist veel geduld en passie. Tondo’s heeft veel geëxperimenteerd met het product en zijn pizza is veelvuldig getest door een dankbaar testpanel. Tondo’s maakt zijn Pizza Al Taglio volgens de in Italië vastgestelde regels ( ja, die bestaan! ) en gebruikt Italiaanse bloem uit Napels van het merk Caputo. Voor de saus gebruikt hij goede Italiaanse tomaten.

Bonci

Een grote inspiratie bron voor Tondo’s Pizza Al Taglio is de Italiaanse chef Bonci, een echte italiaan met dito temperament. Hij heeft Pizza Al Taglio min of meer op de kaart gezet wereldwijd. Bonci is eigenaar van de zaak Pizzarium in Rome. Zijn pizza is erg geliefd en hij gebruikt de meest bijzondere toppings op zijn Pizza Al Taglio. Onderstaand filmpje van Bonci vertelt iets meer over het maken van de Pizza Al Taglio.

Workshops

Wil je nog meer weten over Pizza Al Taglio? Of zelfs leren hoe je deze lekkernij thuis maakt? Tondo’s geeft ook workshops en er is altijd de mogelijkheid om met een groep een workshop te boeken of je aan te sluiten bij een bestaande workshop groep. kijk bij Contact voor de mogelijkheden.

Stokbrood

Naast de Pizza Al Taglio kun je met een vergelijkbaar proces en deeg ook heerlijk stokbrood maken die qua structuur en smaak lijk op het beroemde Franse baguette luchtig en complex van smaak. Deze is dan ook bijna niet vergelijkbaar met stokbrood van de Nederlandse supermarkt. Dit stokbrood heeft Tondo’s dan ook altijd in zijn assortiment en in overleg kunnen er verschillende toppings of tapanades bij geserveerd worden.

Zin gekregen om de Pizza Al Taglio te proberen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met Tondo’s opnemen. Voor de mogelijkheden en check Contact